Az állatok egyik legrettegettebb napja

2022.12.30. 17:30

Kutyák szilveszterkor: helyezzük biztonságba őket!

A legfontosabb, hogy helyezzük biztonságba a kutyákat szilveszterkor, ami a sok durrogtatás és fény miatt az év egyik legrettegettebb napja számukra - közölte a Vahur Állatvédő Egyesület Ajka a közösségi oldalán.

Kovács Erika

Forrás: Pixabay.com

Azt írták, december 31-e, a szilveszter az állatvédők és az állatok egyik legrettegettebb napja. 

"Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy mindenki gondoskodjon felelősségteljesen és vigyázzon kutyájára már most!" – közölték. Hozzátették, a kutyáknak a durrogtatás, a fények, a hangzavar maga a pokol. Vannak szerencsések, akik hazatalálnak vagy chip alapján hazaviszik őket, esetleg felismeri egy barát, egy szomszéd, de nagyon sok eb marad a chip hiánya miatt gyepmesteri telepeken, civil állatvédőknél, sőt akad, aki túl sem éli. Ilyenkor az egész ország állatmentői tervezgetnek, szervezgetnek, ügyeletet vállalnak, és rettegve várják az éjszakát, az előtte, utána lévő napokat. Az elmúlt években napokkal később is találtak előmerészkedő kutyákat bokorból, erdőből. Rengeteg kutya sérül meg és kerül sokkos állapotba, és van, aki életben sem marad. 

Forrás: Antal Laura 

Az állatmentők javasolják: mindenki helyezze biztonságba kedvencét, hogy ne tudjon elszaladni. Legfontosabb a nyakörv, biléta, a regisztrált chip és az, hogy senki ne sétáltassa póráz nélkül a kutyáját. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában