Advent

2022.12.06. 07:00

Nyitott szívvel advent idején

Velünk és bennünk van az Isten, ezt Jézus születése is bizonyítja, ígéret a csodára, Mária és József emberfeletti küldetése pedig példa, amire mostanában többet gondolhatunk, miközben sok minden leköti figyelmünket, sok a kétség nem várt, nem kért tényezők, történések miatt.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita

Nem tudunk elvonatkoztatni azoktól, ilyenkor az imádságos szív úgy véli, a sötétség mintha nőne és szerényebb nála advent fénye, amit ugyanakkor olyan harsányság vesz körül, amiből érdemes visszavenni. A feszültséget, a sok fáradozást pedig jó lenne türelemmé fordítani. Segít ebben, hogy Isten ígérete minden sötétséget, reményvesztettséget áttör, a remény advent ajándéka, erősíti Isten velünk létének érzését. Ha nyitott szívvel járunk, vele lehetünk mi is – erről beszélt Vecsey Katalin református lelkész a Zirci Ciszterci Apátság díszudvarában, ahol az adventi koszorún meggyújtották a második gyertyáját. A Zirci Városi Vegyeskórus tagjai énekeltek és Bérczi L. Bernát apát hívta szentmisére a résztvevőket. 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában