A kitartásért és elhivatottságért

2022.12.19. 17:30

Pedagógusokat köszöntöttek Várpalotán

A színes diplomás, a pályakezdő és a várpalotai nevelési intézményekben új pedagógusokat köszöntötték a napokban Várpalotán. A gyémánt emlékdiplomát Katona Csaba alpolgármester adta át Antal Lászlónénak a hatvan ével megszerzett óvónői képesítésért.

Szabó Péter Dániel

Antal Lászlóné a gyémántdiploma átvétele után férje és fia társágában Várpalotán

Fotó: Szabó Péter Dániel

 

Szép hagyomány Várpalotán, hogy az önkormányzat minden évben köszönti azokat a pedagógusokat, akik több évtizeden át neveltek és tanítottak a városban működő intézményekben. Horváthné Csomó Orsolya és a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola tanulóinak zenés műsora után Katona Csaba alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a régmúlt időben is nagy kihívás volt a tanári, nevelői pálya. 

– Az önök pályafutása alatt megéltünk különböző rendszereket, rendszerváltozásokat, melyek során folyamatosan alkalmazkodni kellett a társadalmi kihívásokhoz, elvárásokhoz. Egy gyorsuló és állandóan változó világban vállalkoztak arra, hogy alapvető emberi értékeket és használható tudást adjanak át tanítványaiknak. A mai nap ezért a kitartásért és elhivatottságért kell köszönetet mondanunk, mely a pályán tartotta önöket – fogalmazott Katona Csaba, majd diplomaszerzésének 60. évfordulója alkalmából gyémántdiplomát adott át Antal Lászlóné okleveles óvónőnek. 

Éva néni 1962-ben végzett a Soproni Felsőfokú Óvónőképző Intézetben, majd Inota faluban, az akkori 2. Számú Napközi Otthonos Óvodában kezdte meg pályafutását, ahol a következő évben rábízták az óvoda szakmai irányítását is. Később a Mártírok úti óvodában, végül pedig a Mátyás király úti óvodában dolgozott, egészen nyugdíjba vonulásáig. 

Kérdésünkre elmondta, nagyon szerette a gyermekeket, s mindig jó kollégái voltak, ezért jó érzéssel, hálás szívvel gondol vissza az óvodákban töltött évtizedekre. 

Gyémántdiploma elismerésben részesült még Fogl Jánosné tanítónő és Fülöp Zoltánné tanítónő, akik egészségi állapotuk miatt nem tudtak jelen lenni az ünnepségen. 

A színes diplomások mellett Várpalota önkormányzata minden évben köszönti a pályakezdő és a várpalotai nevelési intézményekben munkájukat kezdő pedagógusokat is. Hozzájuk szólva Katona Csaba hangsúlyozta, a digitalizált világ új kihívás elé állítja a pedagógusokat. – Ma már nem az információ megszerzése jelent gondot, hanem a digitális tudástárak közötti eligazodás. Ebben az új környezetben kell a tanároknak, nevelési szakembereknek helytállniuk, iránymutatást adniuk a gyerekeknek – mondta el az alpolgármester. 

Katona Csaba alpolgármester hangsúlyozta, a kitartásért és elhivatottságért kell köszönetet mondani a pedagógusoknak Fotó: Szabó Péter Dániel

Emléklapot vehetett át az ünnepségen a pályáját a Bán Aladár-iskolában megkezdő Bari-Bálint Alexandra tanító és Nagy-Kárpáti Anna tanító, a Várpalotai Összevont Óvoda és Bölcsőde új pedagógusai, Czellárné Németh Bernadett, Schlemmer Eszter és Szecsődiné Simon Kinga, a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola új furulya szakos tanára, Kolosné Végvári Dorottya, a pályáját a Várkerti Általános Iskolában megkezdő Sági István György tanár, valamint a PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium új pedagógusa, Sebők Krisztina. 

Szintén köszöntötte az alpolgármester a munkáját a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Várpalotai Tagintézményében megkezdő Király Laura és Tóthné Fábián Kinga pszichológusokat, Nagy Fruzsina logopédust, valamint a Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI új gyógypedagógusait, Kovács Rékát, Puspán Judit Friderikát és Schlemmer Rékát. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában