Összefogtak a nyirádiak

2022.12.05. 18:00

Segítség Marcsi családjának

Advent második vasárnapján immár harmadik alkalommal rendezte meg a jótékonysági vásárt a Család és KarrierPONT a helyi önkormányzattal karöltve.

Tóth B. Zsuzsa

Nyirádon idén is megrendezték a jótékony célú adventi vásárt

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepre feldíszített piactéren a helyi civil szervezetek, a nyugdíjas klub, a vöröskereszt, a patchwork-csoport, az óvoda alapítványa, a nagycsaládosok egyesülete és a Mi kis falunk kincse kisüzem kínálta portékáit a helyi kézművesekkel együtt. 

Forralt bor, forró csoki, lekváros, befőttek, gyümölcslevek, kalács, sütemény, karácsonyi díszek, könyvek, illatosítók, ékszerek, apró ajándékok vártak a vásárlókra, akik örömmel csodálkoztak rá a kétkezi munkával készült remekekre, vásároltak és adakoztak a nemes cél érdekében.  A gyerekek örömére megérkezett a Mikulás is az ajándékokkal, még emlékezetesebbé téve az ünnepet. A vásár bevétele egy részét, 134 ezer forintot a helyi, három gyermekét özvegyen, egyedül nevelő édesanya, Fekete Mária és családja megsegítésére ajánlották fel az árusok. A községben az eddig összegyűlt, 520 kilogrammnyi műanyag kupakból befolyó több, mint 44 ezer forint bevételt szintén a család kapja. A szervezők azonban úgy döntöttek, hogy a két helyről befolyt támogatást kiegészítik, így kereken 200 ezer forintot adnak át az édesanyának.

 

 


 

 


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában