Több ezer turistát várnak

2022.12.02. 17:00

Van, ahol szombaton csokoládéval is lehet fizetni a Balaton közelében

Decemberben is több ezer turistát várnak a Balatonra. Itt már a karácsony időszak előtt is számos olyan rendezvényt tartanak, amelyek ismét bebizonyíthatják, hogy a Balaton nem zárt be a nyári időszak végeztével.

VEOL

Érdemes lesz ellátogatni a partra

Fotó: Kovács Erika/Napló

A téli Balaton is vonzó úti cél lehet a magyar családok számára – áll a Balatoni Turizmus Szövetség közleményében. Lesz például Mikulás-hajó, Barlangi Mikulás és karácsonyi vásárok.
December első hetében sok helyen tartanak Mikulás-rendezvényeket, a Balatoni Hajózási Zrt. például Mikulás-hajót indít Siófokról és Balatonfüredről (december 3.). A Barlangi Mikulás Balatonfüredre érkezik, ahol a Lóczy-barlangban rejtelmes túraútvonalon indulhatnak el a gyerekek és szüleik. (december 5-6.) Keszthelyen se maradnak Mikulás nélkül a gyerekek, a Fő térre hintóval jön, és számos gyerekprogramot is szerveznek érkezése köré (december 6.).
A legnagyobb tömeget Balatonlellére várják, ahol december 3-án kezdődik a karácsonyi vásár, amelynek közelében műjégpályát is felállítanak. Itt tartják a lellei GasztroPikniket, és Mikulás-regattát is szerveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában