A pedagógusokért

2022.12.08. 14:41

Veszprém megyében is csatlakoztak a diákok az országos ülősztrájkhoz

Csütörtökre a tanárok országos sztrájkot hirdettek, a diákok ülősztrájkban vettek részt. A tanulók megmozdulását a második tanórára időzítették.

HV

A fotón a sztrájkban részt vevő oktatók és diákok csupán töredéke látszik Fotó: Nagy Lajos

Információink szerint a Lovassy gimnáziumban 350–400 diák és 39 tanár vett részt a sztrájkban. A Bánki Donát Intézményegység Ajkai Gimnázium, Szakképző Iskola, Sportiskola, a Balatonalmádi Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium, a Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik–Venesz Technikum és a Vetési Albert Gimnázium diákjai szintén csatlakoztak az akcióhoz. A veszprémi és Veszprém környéki oktatási intézményekben legalább száz pedagógus tervezett polgári engedetlenséggel tiltakozott a párbeszéd hiánya, a közoktatás egyre romló állapota és kollégáik elbocsátása miatt.

Fotó: Nagy Lajos/Napló.

Úgy tudjuk, a Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola 8. osztályos diákjai ma második órában szintén részt vettek az ülősztrájkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában