Nagy a választék, mindenki talál kedvére valót

2023.01.07. 16:00

A dobókocka már nem feltétlenül része a társasjátékoknak (videó)

Az embereknek újra van igényük arra, hogy leüljenek egy asztalhoz, és egymással kooperálva játsszanak – vélekedik Harazin Tibor, a Családi Társasjáték Egyesület elnöke. Választék pedig van bőven, évente mintegy ötezer új játék jelenik meg a piacon.

Cseh Zoltán

Harazin Tibor mutatja be a társasjátékok különböző típusait

Fotó: Cseh Zoltán

Jelenleg 130 ezer társasjáték létezik, melyeket esetenként 8-10 különböző játékmechanizmus irányít. Az elmúlt időszakban ezek a játékelemek kibővültek a társasjátékok esetében, 60-70 különböző mechanizmus alakíthatja a szabályokat.

A játékokat három nagy csoportba sorolva különböztethetjük meg, mint a viszonylag egyszerű partijátékok, a versenyzős játékok, ahol egymás ellen, egymás kárára kell megszerezni a győzelmet, illetve léteznek kooperatív játékok, ahol a játék ellen kell győzniük a résztvevőknek.

Harazin Tibor szerint valamennyi játék élményt, közösséget és barátságot ad, illetve fejleszti is a különböző képességeinket, így rendkívül hasznosak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában