Kiállításmegnyitó

2023.01.23. 13:00

A magyar kultúrát ünnepelték Ajkán

A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében az Ajkai Képzőművészeti Egyesület kiállítása nyílt meg a magyar kultúra napja alkalmából.

Tóth B. Zsuzsa

A művelődési központ kiállítótermében az Ajkai Képzőművészeti Egyesület kiállítása nyílt a magyar kultúra napja alkalmából

Fotó: Györkös József

A kiállítást megnyitó Pap Lívia színésznő beszédében vallotta, hogy vigyáznunk kell a kultúrára, amely biztosítja az emberiség virágzását. 

A kiállítást Pap Lívia színésznő nyitotta meg
Fotós: Györkös József

– A kultúra hagyományos értelemben a társadalom szellemi élete, ily módon hozzájárul az ember, az emberiség virágzásához. A kultúrával foglalkozó, elhivatott művészeknek nagyon fontos feladatuk van, hiszen az elmúlt időszak sok szomorúságot hozott rengeteg ember életébe. Felborult az eddig tapasztalt rend, és nagyon sok a keserűség. A világjárvány és a szomszédunkban dúló háború sokunkat arra késztetett, hogy átgondoljuk eddigi életünket. Sokféle kapcsolódás, kapcsolat átértékelődött. Kivel és hogyan akarok együtt lenni? Felértékelődött az együtt töltött minőségi idő, hiszen a kiszámíthatatlanság az orrunkra koppintott. Bízom benne, hogy mi együtt, most, itt Ajkán, a szülővárosomban a magyar kultúra napján értő figyelemmel fordulunk egymás felé, és igazán minőségi időt együtt töltve gyönyörködhetünk az Ajkai Képzőművészeti Egyesület tagjainak kiállított alkotásaiban – mondta a színésznő. Hozzátette, hogy a művész az alkotásával mesél, mond történetet, legyen az kép, zene, szó vagy mozdulat. Kapcsolódik a befogadóval és tovább él benne. 

Fotós: Györkös József

Az ünnepi műsort a Csengő Női Kamarakórus színesítette. A kiállítás február 3-ig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában