Fejlesztés

2023.01.25. 20:00

A nyár második felére készül el a mélygarázs Veszprémben

A mélygarázs építésével párhuzamosan a napokban megkezdődtek a kivitelezési munkálatok az egyetem alsó kampuszán is.

Marton Attila

Épül a mélygarázs Veszprémben

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A mélygarázs építését és a kampusz fejlesztését magában foglaló projekt részeként teljes egészében megújul az Egyetem utca és Erzsébet sétány közötti terület, beleértve az utakat, felszíni parkolókat, járdákat és zöldfelületeket is – mondta el Sági Tamás, a Pannon Egyetem műszaki igazgatója. 

A beruházás első lépéseként a közelmúltban a kivitelező felmarta az aszfaltot. Ebben a projektben épül a műszaki informatikai kar épülete mögött, az egykori teniszpályák helyén tavaly tavasz óta a mélygarázs. A létesítményben 200 autó parkolhat majd – tudtuk meg Sági Tamástól. Az egyszintes, de a terepviszonyok miatt szinteltolással épülő parkolóházban a férőhelyek felét az egyetem számára tartják fenn: a felsőoktatási intézményhez tartozó parkolókat rendszámfelismerő rendszerrel ellátott sorompó választja majd el a másik 100, bárki által használható, díjfizetős parkolórésztől. 

A mélygarázs várhatón a nyár második felére készül el, a létesítmény az egyetem tulajdonában lesz, és egy külső szolgáltató üzemelteti majd – mondta el a műszaki igazgató. Hozzátette, a mélygarázsba az Egyetem utca felől, az I épület északi oldalánál lehet majd behajtani, és ugyanitt lehet majd bejutni autóval a kampusz hátsó udvarára, ahol megmarad a korábbi felszíni parkolók egy része. 

Érdekesség, hogy a mélygarázs tetején szabadidős sportpályák, valamint rendezvények kiszolgálására alkalmas közösségi épület is lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában