Díjkiosztó

2023.01.31. 20:00

A természethez vitték közelebb a kis óvodásokat

Óvodásoknak szerveztek kétfordulós természetismeretei vetélkedőt a Szilágyi Keresztény Iskolában. A versenyt idén immár kilencedik alkalommal hirdették meg, nagy érdeklődés mellett.

Juhász-Léhi István

A versennyel sikerült a gyermekekben felkelteni az érdeklődést a bennünket körülvevő világ iránt

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Eveli Péter, az iskola igazgatója elmondta, a vallásos nevelés, a magyar népi kultúra ápolása mellett a természet iránti elköteleződés mindig is jellemző volt a Szilágyi iskolára. 

– Jövőnk záloga, ha gyermekeink megértik a természet törvényszerűségeit és ezen ismeretek birtokában képesek lesznek eligazodni ebben az információdús világban – fogalmazott az intézményvezető. – Környezetünket gyermekeink révén leszünk képesek megóvni. Azon munkálkodunk, hogy a tanítványainknak átadott ismeretek birtokában munkánk eredményes legyen.

2005 óta viseli a Szilágyi Keresztény Iskola az Ökoiskola címet, és 2012-ben elnyerték az Örökös Ökoiskola titulust. Ezen indíttatásból hívták az óvodásokat a természetismereti levelezős vetélkedőre, melyben a város szinte minden nevelési intézménye, illetve környékbeli óvodák is részt vettek. Mint kiderült, közel 200 gyermek küldte be mindkét forduló feladatlapját, akiknek ajándékokkal köszönték meg a munkájukat. 

– A verseny szervezése óta évről évre növekszik a részvételi szám, ami örömteljes a Szilágyi iskolának, hiszen sok kis óvodást tudtunk megszólítani versenyünkkel – tette hozzá Eveli Péter.

Az ajándékokat idén ünnepélyes díjkiosztón adták át kedden. Megtudtuk, a versenyhez tartozott egy kétfordulós feladatlap-kitöltés, valamint egy rajzpályázat, amely Assisi Szent Ferenchez, a természet és az állatok védőszentjéhez kapcsolódott. Külön díjazták az óvodákat a benevező óvodások létszáma alapján, a rajzpályázaton részt vevőket és az egyéni feladatlapokat megoldó óvodásokat.

A szervezők remélik, hogy a versennyel sikerült a gyermekekben felkelteni az érdeklődést a bennünket körülvevő világ iránt, amikor a környezettudatosságra nevelés egyre fontosabbá válik.

A díjazottak: 1. Ihász Emma (Egry úti Körzeti óvoda, Katica csoport), 2. János Denisz (Bóbita Körzeti Óvoda, Tátika csoport), 3. Johanndotter-László Katarina (Ficánka Körzeti Óvoda, Pillangó csoport). 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában