Képzés

2023.01.20. 12:00

Egészségügyi osztály indul a Szent-Györgyiben

A munkaerőpiaci igények ismeretében a 2023-2024-es tanévtől teljes egészségügyi osztály indítását tervezi a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A csecsemő- és gyerekápoló, valamint a rehabilitációs terapeuta 5 éves, technikumi képzésre 16-16 tanuló felvételére van lehetőség. Új képzési formaként hirdeti meg  3 éves szakképzésben az alapápolási munkatárs szakmát, amelyre szintén 16 leendő 9 osztályos tanulót várnak. A középiskola január 18-án és 19-én mutatja be az egészségügyi ágazat képzési palettáját, amikor az érdeklődő diákok és szüleik láthatnak többek között berendezett műtőt, valamint megismerhetnek és kipróbálhatnak az oktatásban használt eszközöket. 

Szaniszló Edit igazgatótól megtudtuk, hogy az első tanév végén biztosított az átjárhatóság a technikum és a szakképző osztály között, aki jól teljesít, a 10. évet kezdheti a technikumban, vagy a kevésbé sikeres diák átjelentkezhet a szakképzésre. Az iskola felvételi vizsgát nem tart, a hetedik osztály tanév végi és a nyolcadik osztály félévi jegyeit veszik figyelembe. Számít a biológiaosztályzat is. Az iskola a Semmelweis Egyetemmel együttműködik, amely a felsőfokú továbbtanulásnál előnyt jelent. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában