Felelős állattartás

2023.01.26. 19:00

Együttműködési megállapodást írtak alá

Együttműködési megállapodás írt alá szerdán a Veszprémi Egyetem aulájában Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője, állatvédelmi kormánybiztos és Dolgos Attila, az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke a felelős állattartás és az állatokkal való helyes bánásmód jegyében.

Juhász-Léhi István

Dolgos Attila és Ovádi Péter írta alá az együttműködési megállapodást

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter arról beszélt az aláírási ceremónia után, hogy a veszprémi nyugdíjasok aktívak, és büszke arra, hogy a helyi szépkorúak kitűnő közösséget alkotnak. Úgy vélte, fontos együttműködés született, ám mindennek csak akkor van értelme, ha a nyugdíjas közösségek is részt vállalnak mindebből. Szerinte az állatvédelem ügye is csak akkor lehet sikeres, ha közösen gondolkodnak a felek. Reményei szerint egy év múlva, amikor értékelik ezt az időszakot, akkor arról is be tudnak majd számolni, hogy sokan kapcsolódtak be a munkába.

Ovádi Péter az aláírási ceremónia után
Fotós: Pesthy Márton/Napló

Dolgos Attila elmondta, vannak ügyek, melyek kapcsán lokálisan kell gondolkodni, az állatvédelem is ilyen. Elhangzott, több mint száz nyugdíjas-szövetkezet működik országosan, minden nagyvárosban jelen vannak. Bak Klára kutató a Szövetkezeti Kutató Intézet Nonprofit Kft. részéről a társadalmi szerepvállalás fontosságáról is beszélt, és arról is, hogy a gyakorlatban igyekeznek segíteni. Örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy részt vehetnek a tartalom kidolgozásában.

Fotós: Pesthy Márton/Napló

 Az ünnepélyes pillanatok után a Nyugdíjas Egyetem programjára került sor, amellyel elstartolt a téli szemeszter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában