Sportos este

2023.01.08. 19:00

Jégpályák éjszakája: Világvárosi hangulat Balatonfüreden

Csatakozott Balatonfüred a jégpályák éjszakája országos programsorozathoz, így a városban, ahol a Balaton legnagyobb, 900 négyzetméteres műjégpályája működik, január 7-én, szombaton meghosszabbított nyitva tartással, 10 órától 23 óráig várták a korcsolyázás szerelmeseit. A sportolási lehetőséget sokan kihasználták, jó hangulatban siklottak késő estig.

Kovács Erika

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott az esemény, sokan korcsolyát húztak

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Világvárosi hangulat uralkodott az egész évben színvonalas közösségi helyszínként működő Zákonyi sétányon szombaton este, ahol a jégpálya működik Balatonfüreden. A pálya megtelt a korcsolyázás szerelmeseivel, akik, ha elfáradtak, a szép számú nézelődővel együtt élvezhették a közeli vendéglátóhelyek pazar gasztornómiai kínálatát az elegáns, fűtött teraszokon. 

Tóth Barnabás: A tavalyi nagy siker és érdeklődés után nem volt kérdés, hogy csatlakozunk-e idén az országos programsorozathoz
Fotós: Kovács Erika

- A tavalyi nagy siker és érdeklődés után nem volt kérdés, hogy csatlakozunk-e idén az országos programsorozathoz, mondta Tóth Barnabás, a pályát üzemeltető cég, a Probio Zrt. strandüzemeltetési és marketing vezetője szombaton este a helyszínen, ahol sorok kígyóztak a bejáratnál. Azt mondta, kiemelten kezelik ezt a rendezvényt, mely rengeteg embert vonz a városba, sokan érkeznek távolabbról is, a téli Balaton népszerűsítéséhez pedig elengedhetetlen. Balatonfüred számára nagyon lényeges, hogy a helyi emberek számára kedvező feltételekkel télen is kínáljanak közösségi programot, kikapcsolódásra, sportra. Tóth Barnabás kiemelte, ebben a szezonban, mely december 10-én kezdődött, már több mint 11 ezer ember kereste fel a füredi jégpályát, és a mostani programon körülbelül ezer emberre számítanak. 

 

Balatonvilágosról, egy nagyobb baráti társasággal érkezett Major Tünde és Kolip Eliz, hogy hódoljanak szenvedélyüknek, a korcsolyázásnak és élvezzék a remek körülményeket Balatonfüreden. –Akárcsak szilveszterkor, olyan fantasztikus hangulat van! - jegyezték meg jókedvűen. A jeges éjszaka forró hangulatáról a Sakk Matt Company és DJ Morpheus is gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában