Nem ismertek lehetetlent

2023.01.24. 10:00

Mesebeli küldetés: az élet-halál vizét keresték

Küldetésük előtt a fiúcskák katonai kiképzést kaptak, a kislánykák pedig tündérré változtak.

Rimányi Zita

Örömmel kalandoztak a gyermekek

Forrás: Jásdi önkormányzat

A jásdi kisgyerekek fantasztikus programon vehettek részt nemrégiben. Az óvoda meghívására az iskola első és második osztályába járók csatlakozhattak az élet-halál vizének megkereséséhez. Igazán kalandos, felejthetetlen élményben volt részük. Ráadásul sikerrel jártak, mivel a feladatot teljesítették, az öreg király szeme újra nevet. A gyerekek és a felnőttek együtt kacagtak, izgultak, élték a mesét Écsi Gyöngyi bábművész csodálatos tolmácsolása révén. Az élet és a halál vize című interaktív meseszínházi produkciót ajánlója szerint egy palóc népmesére alapozták, Jánoska királyfiról és Tündérszép Ilonáról szól, s arról, mennyi bölcs döntést kell hozni ahhoz, hogy az emberfia belekóstolhasson az élet vizébe. Az előadásban ötvöződik a bábjátékos és a népdalénekes-mesemondó szerep. 

A jásdi előadás a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósult meg, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az Artery Művészeti Egyesület pályázata révén – tájékoztatta lapunkat Győry Tünde polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában