Nincs megfelelő fűtés

2023.01.20. 14:00

Tizenhárom fok, beteg alkalmazottak és pusztuló egzotikus állatok a tapolcai díszállat-kereskedésben

Hideg van, tartósan hideg van a boltban. Fáznak a dolgozók, fáznak a vásárlók és az állatok is a tapolcai piaccsarnokban lévő díszállat-kereskedésben. Sőt, utóbbiak közül több el is pusztult már az elégtelen fűtés miatt. Pócsi Béla nemzetközi hírű díszmadártenyésztő, üzletvezető tizenkét éve bérli a tapolcai önkormányzattól az üzlethelyiséget, de ennyire még sohasem keseredett el a méltatlan körülmények miatt.

Szijártó János

Pócsi Béla nagykabátban, kezében egy didergő kaméleonnal. Az önkormányzati bérleményében hideg van, fáznak az egzotikus állatok, több el is pusztult már a télen, a polgármester viszont most megoldást ígér

Fotó: Szijártó János

– Folyamatosan beteg valaki, hol én vagyok náthás, hol valamelyik hölgy dolgozóm betegszik meg az elavult, tulajdonképpen normális működésre alkalmatlan fűtésrendszer miatt. Már nem tudnám megszámolni, hány alkalommal kértem emiatt segítséget a piacvezetőtől, az üzemeltető cég vezetőjétől, de soha nem történt semmi. Legutóbb, november 28-án már Dobó Zoltán polgármesternél jártam, akinek elmondtam, hogy a Tapolca Kft.-től bérelt üzletben nincs normális fűtés, csak az ócska, elavult, gazdaságtalan padlófűtés, amely maximum arra alkalmas, hogy ne fagyjunk meg. Ő akkor ígérte, hogy majd az alpolgármester foglalkozik az üggyel, de ebből nem lett semmi. Vagyis annyi lett belőle, hogy mindkét hölgy alkalmazottam és jómagam is szinte folyamatosan betegek vagyunk. Ráadásul a megélhetésemet biztosító egzotikus, nagy értékű állataim hullanak a hideg miatt. Például január 14-én, szombaton este vittünk állatokat a boltba, és egyáltalán nem ment a fűtés, a hőmérséklet 13 fok volt. Kérdezem, hogy ki a felelős mindezért? – mondta el munkatársunknak Pócsi Béla.

Az egzotikus állatokra különösen káros a fűtés hiánya
Fotós: Szijártó János

Hozzátette, hogy mindezt levélben is megírta, s elküldte az illetékeseknek, a megoldási javaslattal együtt. Kérése rendkívül egyszerű: saját költségén telepítene az üzletbe egy klímaberendezést, s ennek költségét ,,lelakná" az általa fizetett bérleti díjból. Reménykedik a pozitív elbírálásban, hiszen tudja, hogy Tapolca közel 130 millió forintot nyert Magyarország kormányától rezsitámogatásra, amiből talán a piacra is jut valamennyi.
A probléma kapcsán felmerülő kérdéseinkkel írásban, majd telefonon is kerestük Dobó Zoltán polgármestert. Annyit megtudtunk tőle, hogy történt elmozdulás az ügyben. Mint mondta, felmérik a lehetőségeket, a megoldás pedig lehet akár a régi, meglévő rendszer javítása, korszerűsítése, vagy ha ez nem járható út, akkor a klímaberendezés beszerelése. Hozzátette, hogy konkrétummal, illetve kérdéseinkre adott válaszokkal a jövő héten, a szakemberek állásfoglalása alapján tud szolgálni.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában