Sikerek és célok

2023.01.15. 11:30

Újévköszöntő Tihanyban: közösség, eredmények, szépség

Újévköszöntőn beszélt Tihanyról, a falu eredményeiről, az idei célokról Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Tósoki Imre polgármester a zsúfolásig megtelt Apátsági Magtárban szombaton.

Kovács Erika

Fotó: PESTHY MARTON

 

Magyarország egyik legszebb településének nevezte Tihanyt Kontrát Károly országgyűlési képviselő, majd méltatta a falu eredményeit, amelyhez kellett a kitűnő helyi közösség, a kormány, az önkormányzat, a polgármester és a képviselők együttműködése. A képviselő kiemelte az összefogás, az egyetértés, az együttműködés, a szeretet, a barátság és a hit fontosságát, mely jellemző a településre. Külön szólt a béke jelentőségéről, ami remélhetőleg mielőbb elérkezik a szomszédságunkban. – A béke az egész világ érdeke – hangsúlyozta. Tihany beruházásai közül kiemelte a bencés apátságnál folyó munkálatokat, az ottani, az egész ország életében is meghatározó kitűnő közösséget, majd a település életében lényegesnek nevezte a bölcsődét, az óvodát, a fiataloknak épülő lakásokat, a Kossuth utcában a közművek rekonstrukcióját, valamint a közlekedést érintő fejlesztéseket. –A problémákat összefogással, egyetértéssel lehet kezelni – fogalmazott, majd megjegyezte, reményei szerint az ország sikeresen túljut a mostani nehézségeken, amelyeket például az energiaválság okoz. – Az a legfontosabb, hogy egészség legyen, mondta.    

 

Tósoki Imre polgármester a közösségi összefogásra helyezte a hagsúlyt, mert enélkül az 1365 lakosú Tihany nem jutna semmire. Példaként említette meg a falumegújítást és a virágosítást érintő kitűnő európai, illetve nemzetközi minősítéseiket. – Az elért eredményekhez nemcsak a közösség, illetve az emberek munkája kellett, hanem a kormányzat, Kontrát Károly országgyűlési képviselő, valamint az Európai Unió támogatása is – fogalmazott. Azt mondta, az idei nehezebb lesz a tavalyinál, például az energiaválság és az infláció miatt, az évet kormányzati támogatással és helyi összefogással lehet túlélni. A település kiemelt idei céljai között szerepel a civil szervezetek támogatása mellett az intézmények működésének biztosítása, illetve a tavaly megkezdett beruházások befejezése. Külön hangsúlyt helyeznek egyfelől a közlekedésre, mert a falu egyre népszerűbb, ezért szükség van új közlekedési koncepció kidolgozásra, melyben egyebek mellett új parkolók is szerepelnek majd. A polgármester beszélt arról is, hogy szintén kiemelten kezelik a közmű és úthálózat fejlesztését. 

A köszöntők mellett a jelenlévők megtekinthettek egy kisfilmet is, amelyet a helyi tévé készített, és a település életének tavalyi, legfontosabb eseményeit mutatta be. 

       

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában