Telefon

2023.01.26. 12:28

Visszapasszolták a mobilokat Ajkán

Több mint 200 darab fölöslegessé vált mobiltelefont passzolt vissza az ajkai evangélikus gyülekezet a Passzold vissza, tesó! program keretében, amelyhez 2019-ben csatlakoztak.

Tisler Anna

Forrás: Shutterstock

Kovács Viktor lelkésztől megtudtuk, hogy nagy sikere van a programnak. Többhetes kampánnyal indították, amelynek keretében nemcsak a közösség tagjai, hanem a városból is sokan leadták használt készüléküket. Tavaly előadást szerveztek, amelyben a Jane Godall Intézet szakembere tartott vetítéssel egybekötött előadást arról, hogy miért fontos a telefonokban  lévő ásványok újrahasznosítása, így ugyanis nem kell újabb bányákat nyitni, hogy hozzájuthassanak ezekhez az ércekhez. Ezzel a bonobó majmok életterét és az ottani környezetet védjük. A lelkész elmondta, hogy a környezettudatos magatartás kialakítása náluk folyamatos program, tartottak előadást az egészséges táplálkozásról és a vegyszermentes háztartásról is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában