Közlekedés

2023.02.06. 11:30

A Volán tájékoztatását bírálja Pápa polgármestere

Változtatást sürget a menetrendi tájékoztatásban Áldozó Tamás, Pápa polgármestere. A városvezető miután körbejárta a város buszmegállóit arra szólította fel a Volánt, hogy az utazóközönséget megfelelő módon tájékoztassa a változásokról és a menetrendről.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor

Az önkormányzat megrendelésére a Közlekedéstudományi Intézet javaslata alapján alakította ki az új menetrendet a Volán. A legfontosabb - utasok számára kedvező - változás, hogy az új, összevont körjáratoknak köszönhetően a város különböző részei (például a Vajda Péter lakótelep, Tókert, Alsóváros) közvetlenül, átszállásmentesen lesznek elérhetők. Az örömbe azonban – egyelőre – némi üröm is vegyül, többek között a közösségi oldalon is számos kritika érte a módosításokat.

- A várost körbejárva azt tapasztaltam, hogy méltatlan a Volán menetrenddel kapcsolatos tájékoztatója – számolt be közösségi oldalán Áldozó Tamás. - Éppen ezért felszólítottam a Volánt, hogy a hagyományoknak megfelelően ne csak interneten, hanem kézbe adható módon, papíron is juttassa el a menetrendi változásokat a pápaiakhoz. A buszmegállókban az oszlopokon gyakran térdmagasságban függesztik ki az értesítéseket, innen kellene a változásokról az utazóközönségnek tájékozódni, ami elfogadhatatlan.

Fotós: Haraszti Gábor

A polgármester az ügyben a későbbiekben további tájékoztatást ígért. A menetrend a papa.hu/menetrendek oldalon érhető el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában