Kórustagok farsangi fogadalma

2023.02.11. 19:00

Az alt szólam az édes életről dalolt a maszkabálon

„Csak akkor távozom a próbáról, ha jól kiénekeltem magam" – többek közt ezt kellett megfogadniuk az új tagoknak a Zirci Városi Vegyeskórus farsangi mulatságán.

Rimányi Zita

Jó hangulatban telt a találkozó

Retró buliként hirdették meg a Zirci Városi Vegyeskórus idei farsangi bálját, a jelmezeiket eszerint választhatták meg, akik maskarába szerettek volna bújni. Az év eleji mulatság szokás szerint azzal kezdődött, hogy az egyik szólamhoz tartozók – ezúttal az alt hangúak – vidám műsort adtak. Az édes életet választották témának, több ismert slágert ennek jegyében átköltöttek, így például azt énekelték: „Akárhol járunk, a szívünk kórusunkért dobog..., Kragujevac, Krakkó, Prága, vagy lehet éppen Bakonynána, mindenhol megtaláljuk azt, amitől hétköznap is ünnepi a hangulatunk".  

A tagok között új belépőknek számítók sem maradhattak ki a mókázásból, nekik Géring Klára kórusvezető szavait megismételve kellett fogadalmat tenniük. „Csak akkor távozom a próbáról, ha jól kiénekeltem magam. Ha nem tudom, miről van szó, milyen szám, hang következik, akkor még jobban mosolygok. Tudom, hogy a próba alatti beszélgetés csak az öregek kiváltsága. A mellettem állót nem tartom szóval, csak énekkel" – sorolták. Majd egymást saját süteményeikkel megkínálva éjszakába nyúlóan szórakoztak együtt mindazok, akik a kórushoz tartoznak, többek közt búcsúzó tagok, visszatérők, egykori alapítók, hiszen a zene szeretete mellett fő jellemzője a csoportnak a baráti társaság összetartó ereje. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában