Fejlesztések

2023.02.09. 15:00

Bölcsőde, kápolna és turisztikai központ is épül Uzsán

A település ez évi tervei közé tartozik több önkormányzati épület átalakítása. Mini bölcsőde, kápolna, turisztikai központ épül, és mivel egyre nagyobb az igény az építési telkekre, abba az irányba is lépnek.

Tóth B. Zsuzsa

Az idei tervek között szerepel Uzsán egy kápolna és egy turisztikai központ építése is Fotó: önkormányzat

A belterületi utak jó állapotúak, a külterületeken levők felújítására pályázati támogatást remélnek, a telkek kialakítása miatt is.

A kultúrház belső felújítása ugyancsak fontos lenne a beázások miatt. A károk helyreállításán túl festeni is kell majd, mindezt önerőből próbálják megoldani, amint egy galéria kialakítását és villamos korszerűsítését szintén. Ott méltóbb helyet kaphatnának a művésztáborban készült és készülő alkotásoknak. Az idei évben a tavalyinál több programot szerveznek, az Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásai közül a művésztáborra 14 millió forint jut, a pajta programra 6,5 millió forint. Utóbbi egész évben biztosít programokat, a tervek szerint nyolc alkalommal. A helyieket bizonyára megmozgatja majd a felmenők régi ételreceptjeinek összegyűjtése, a főzésbe a civil szervezetek és sztárséfek is bekapcsolódhatnak majd. A gyerekeket mesék, bábszínház, filmvetítések várják majd. 

A tanösvény léte a természetjárás vonalát erősítheti, de több koncert és színházi előadás ugyancsak várható idén. A két évvel ezelőtt indított Zöld út projekt a finisbe ér, a támogatás adott hozzá. A nyár végére kápolna és turisztikai központ épülhet a faluközpontban. Sóbarlangot, bortrezort alakítanak ki. A kápolna alapja adott, a központnak a régi posta épülete ad helyet felújítás után. Ott mosdókat is kialakítanak, hiszen onnan indul majd a 2,5 kilométeres turistaút. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában