Sokakat érint

2023.02.06. 17:00

Ígérik, hamarosan nem lesz gyógyszerhiány

Egy olvasónk jelezte, több hónapja nem tudja kiváltani a számára felírt gyógyszert egyik patikában sem. Elmondása szerint, mivel a készítmény nyugtató-izomlazító hatású, folyamatosan kell szednie.

Benkő Péter

Forrás: pixabay.com

Felkerestük tehát a megyeszékhely egyik gyógyszertárát, ahol készséggel tájékoztattak, valóban jogos a panasz, technikai problémák miatt nem kapható a sok ember által szedett Rivotril nevű készítmény. A gyógyszerész hölgy elmondta, kétfajta létezik a tablettából, az erősebbet bizonyos függőséget okozó szerekkel élőknél alkalmazzák elsősorban. Azonban még egy kis türelem – tudtuk meg –, a készítmény hamarosan ismét kiváltható lesz, e hónap közepétől már érdemes keresni.

A szakember hozzátette, a Rivotril mindkét erősségű változatban vényköteles. Nem helyi, hanem országos hiánycikk, s amíg nem elérhető, egy másik, ugyanazt a hatóanyagot (klonazepám) tartalmazó készítménnyel pótolják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában