Ajka

2023.02.05. 15:30

Kézilabdás győzelem a felújított városi sportcsarnokban

Hazai pontszerzéssel nyitották a tavaszi szezont az ajkai férfi kézilabdások. A telt házas összecsapást a tatai ellenféllel szemben, megújult sportcsarnokban játszhatta le a tehetséges fiatalokból álló férficsapat.

Ravasz-Rednágel Zsuzsa

Az ajkai csapat játékosa 24-es számmal John András balátlövő Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

 

A mérkőzés előtt Schwartz Béla polgármester elmondta a csarnokba szép számban kilátogató nézőknek, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség tornatermeket megújító központi programjának köszönhetően több mint 300 millió forint támogatásból újult meg az 1985-ben átadott egykori ajkai Hungalu Csarnok. – Átépítettük a két végvonalnál lévő falat, melyeket pánikzáras biztonsági ajtókkal láttunk el, új hőszivattyús hűtő-fűtő rendszert alakítottunk ki, kicseréltük az elavult hő és hangszigetelést, felújítottuk a parkettát és sok egyéb munkát is elvégeztünk az épületen, amit az eltelt 38 év amúgy is kikényszerített volna belőlünk – fogalmazott a polgármester. Reményét fejezte ki, hogy a felújításnak köszönhetően körülbelül 30 százalékkal tudják majd csökkenteni az épület energiaigényét. 

Kiemelte, hogy további 260 millió forint támogatást nyert el a kézilabdaklub, melyből az építkezés második ütemeként megújítják az öltözőket, a vizesblokkokat és az elhasználódott vezetékrendszereket. A kormányzati támogatáson kívül a város saját forrásból is fordít a csarnokra, a közeljövőben a külső homlokzatot is újjá varázsolják. 

Geri Gyula, a KK Ajka operatív elnöke, Schwartz Béla polgármester, Zsiga Gyula, az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatója, Németh Csaba, a kézilabda-szövetség Veszprém vármegyei elnöke és Székely István szakmai igazgató Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) utánpótlás-fejlesztési igazgatója avatóbeszédében elmondta, bízik abban, hogy szorosabb kapcsolatot tudnak majd kialakítani az ajkai sportvezetőkkel, és egy megalapozott, jó nevelőmunkával sok tehetséges ajkai és környéki gyermeket tudnak a sportágnak kinevelni azzal, hogy az Alba Régió Képzési Központ egyik alközpontja lett az ajkai egyesület. 

Németh Csaba, az MKSZ Veszprém vármegyei elnöke úgy fogalmazott, hogy a magyar kormány elkötelezett híve a magyar sportnak, ezért a szövetség 341 millió forint forrást biztosított az ajkai sportcsarnok felújítására, amelyet hasznosan költöttek el. Zárszóként sportszerű, sérülésmentes kézilabdázást kívánt, és a jelenlévő klub- és MKSZ-vezetőkkel, valamint a polgármesterrel átvágta a nemzeti színű szalagot. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában