Megőrzik a nyugdíjak értékét

2023.02.09. 16:53

Kontrát Károly: Az egyik nagy célunk a nyugdíjasok méltó életének biztosítása

Februárban a nyugdíjasok nemcsak a havi nyugdíjukat kapják meg, hanem a 15 százalékkal megemelt összegű 13. havi nyugdíjat is. A hét közepén kezdődött a postai kézbesítés, február 10-én pedig az utalás – mondta el várpalotai sajtótájékoztatóján Kontrát Károly.

Szabó Péter Dániel

A térség országgyűlési képviselője kiemelte, „a polgári kormány 2010-ben szövetséget kötött a nyugdíjasokkal, ezzel is kifejezve az idős emberek iránti tiszteletét, megbecsülését, és elkötelezett a nyugdíjak értékmegőrzése mellett”.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő
Fotós: Szabó Péter Dániel

– A nyugdíjak 2010 óta csaknem 92 százalékkal nőttek, vásárlóerejük pedig, a 13. havi nyugdíj visszaépítésével mintegy 20 százalékkal javult. Az egyik nagy célunk a nyugdíjasok méltó életének biztosítása, ezért is építettük vissza teljes egészében a Gyurcsány-korszakban eltörölt 13. havi nyugdíjat – jelentette ki Kontrát Károly, aki arról is beszélt, hogy a kormány ársapkákkal és rezsicsökkentéssel is védi a nyugdíjasokat.

– A baloldali kormányok a nyugdíjakat érintő megszorításokkal 2009-ben százmilliárd, míg 2010-ben több mint 280 milliárd forintot vettek el az idősektől. Az összeg legnagyobb tétele a 13. havi nyugdíj megszüntetése volt – szögezte le a képviselő, majd hozzátette, idős honfitársaink a napokban a megemelt nyugdíj mellett ennek megfelelően kézhez kapják a 13. havi nyugdíjat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában