A lakók régi kérése volt

2023.02.20. 20:00

Megújult két forgalmas utca Balatonkenesén

A Magyar falu program (Mfp) támogatásának köszönhetően 44 millió forintból, közel egy kilométer hosszan megújult a településen a Bocskai és a Petőfi utca, melyet naponta sok helyi lakos használ – hangsúlyozta Kontrát Károly országgyűlési képviselő az átadáson február 20-án, hétfőn.

Kovács Erika

Jurcsó János polgármester, Kontrát Károly parlamenti képviselő és Kocsis Jenő alpolgármester közösen járták végig a felújított szakaszt

Fotó: Penovác Károly/Napló

A térség országgyűlési képviselője kiemelte, Balatonkenese ismételten jól pályázott az Mfp támogatásáért, az utcák megújulása a lakók régi kérése volt. Méltatta a jó együttműködést.

Jurcsó János polgármester köszönettel beszélt arról, hogy meg tudtak újítani két forgalmas utcát az Mfp támogatásával. Hozzátette, a város az említett program több kiírására is sikeresen pályázott. Terveik szerint a jövőben újabb utcákat, járdákat is felújítanak majd. Mindenki örül a beruházásnak, amely a város egyik frekventált helyén történt. 

A polgármester arról is beszélt, hogy az utcákon több mint 3700 négyzetméternyi új aszfaltburkolatot helyeztek ki. A fejlesztéshez az önkormányzat is hozzájárult, hiszen saját forrásból megépítették a csapadékvíz-elvezetést. Kocsis Jenő alpolgármester az átadáson egyebek mellett kiemelte, az elmúlt három évben a pályázatok és az önkormányzati önerő révén Balatonkenese teljesen megújult. Ennek köszönhetően egyre több fiatal marad a településen, sokan visszaköltöznek, illetve többen is ebben a balatoni városban telepednek le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában