Természet

2023.02.06. 15:00

Nagy érdeklődés a Folly ciprusmagnevelő felhívására

206 iskolából összesen 412 osztály jelentkezett a Folly Arborétum és Borászat Égig Érő Tanterem Alapítványa által meghirdetett Így neveld a ciprusodat! nevű országos magnevelő játékra – tájékoztatta lapunkat Folly Réka, a Folly Arborétum és Borászat vezetője és tulajdonosa.

Szijártó János

Az arborétumi alapítvány mindig nagy hangsúlyt fektetett a természet szeretetének népszerűsítésére Fotó: Szijártó János

Mint megtudtuk, a versenyben résztvevő osztályoknak az arborétumtól kapott ciprusmagokból játékos és kreatív feladatok megoldása közben kell kiültetésre alkalmas ciprusmagoncot nevelni, a legügyesebbek pedig osztálykirándulást nyerhetnek a Folly Arborétumba.  – Alapítványunkat 2017-ben hoztuk létre többek között azzal a céllal, hogy egy plusz csatornán is meg tudjuk szólítani, el tudjuk érni a gyerekeket, és közelebb vigyük hozzájuk a természet szeretetet, a tudatos és felelős környezeti viselkedést. Az általános iskolák alsó tagozatos osztályai számára meghirdetett Így neveld a ciprusodat! kampányunk az az alapítvány eddig legsikeresebb akciója, nagyon örülök annak, hogy ilyen sok iskola és osztály jelentkezett a felhívásunkra – mondta Folly Réka.
A versenyző osztályok közül a zsűri a felnevelt magonc állapota, valamint a munkafüzetben található feladatok teljesítése alapján díjazza a legügyesebb magnevelőket, akik osztályukkal el is látogathatnak a Follyba. Helyezéstől függően a belépés mellett részt vehetnek egy kerti szabadulószoba programon, sőt, az első helyezett osztály utazási költségét az arborétum állja. Az eredményhirdetés május közepén várható. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában