Természet

2023.02.06. 15:00

Nagy érdeklődés a Folly ciprusmagnevelő felhívására

206 iskolából összesen 412 osztály jelentkezett a Folly Arborétum és Borászat Égig Érő Tanterem Alapítványa által meghirdetett Így neveld a ciprusodat! nevű országos magnevelő játékra – tájékoztatta lapunkat Folly Réka, a Folly Arborétum és Borászat vezetője és tulajdonosa.

Szijártó János

Az arborétumi alapítvány mindig nagy hangsúlyt fektetett a természet szeretetének népszerűsítésére Fotó: Szijártó János

Mint megtudtuk, a versenyben résztvevő osztályoknak az arborétumtól kapott ciprusmagokból játékos és kreatív feladatok megoldása közben kell kiültetésre alkalmas ciprusmagoncot nevelni, a legügyesebbek pedig osztálykirándulást nyerhetnek a Folly Arborétumba.  – Alapítványunkat 2017-ben hoztuk létre többek között azzal a céllal, hogy egy plusz csatornán is meg tudjuk szólítani, el tudjuk érni a gyerekeket, és közelebb vigyük hozzájuk a természet szeretetet, a tudatos és felelős környezeti viselkedést. Az általános iskolák alsó tagozatos osztályai számára meghirdetett Így neveld a ciprusodat! kampányunk az az alapítvány eddig legsikeresebb akciója, nagyon örülök annak, hogy ilyen sok iskola és osztály jelentkezett a felhívásunkra – mondta Folly Réka.
A versenyző osztályok közül a zsűri a felnevelt magonc állapota, valamint a munkafüzetben található feladatok teljesítése alapján díjazza a legügyesebb magnevelőket, akik osztályukkal el is látogathatnak a Follyba. Helyezéstől függően a belépés mellett részt vehetnek egy kerti szabadulószoba programon, sőt, az első helyezett osztály utazási költségét az arborétum állja. Az eredményhirdetés május közepén várható. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában