Közösségépítés

2023.02.21. 15:00

Nagyot ment a berhidai disznóvágás

A Kapu a Holnapra Egyesület szervezésében ismét nagy sikerrel rendeztek falusi disznóvágást a hétvégén Berhidán.

Juhász-Léhi István

Összehozta a közösséget a rendezvény

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Az első hasonló eseményünket tavaly szerveztük meg, amelynek nagy sikere volt. Ezért úgy gondoltuk, hogy idén is tető alá hozzuk. A célunk nem más, mint a közösségépítés – jelentette ki lapunk érdeklődésére Varga Károlyné, a Kapu a Holnapra Egyesület elnöke.

A szervezők bemutatták az érdeklődőknek a disznóvágás és -feldolgozás teljes folyamatát, majd az elkészült ételekből – hurkából, kolbászból, húslevesből, tepertőből – kóstolhattak is a vendégek. Minden korosztálynak igyekeztek nyújtani valamit, hiszen a gyerekeket népi játszóházzal és lovagoltatással várták, míg a felnőtteket a Vadrózsa Citerazenekar, a Roholya Néptánccsoport és a Berhida Táncegyüttes szórakoztatta. Az egész napos hangulathoz sokat tett hozzá Csermák Zoltán, aki harmonikaszóval gondoskodott a napról.

– A program varázsa talán abban van, hogy a családok, a gyerekek egyre ritkábban találkoznak disznóvágással, és mindez számukra újdonság – fogalmazott Varga Károlyné. – Nagy öröm számunkra, hogy a tavalyi esztendőhöz képest háromszor annyian voltak, ebbe a nagyszerű, kora tavaszias idő is besegített. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában