Petőfi Sándor nyomában

2023.02.10. 11:00

Pápára látogat a Kossuth Rádió

Február 11-én, szombaton délelőtt élőben jelentkezik Pápáról a Kossuth Rádió Országjáró című műsora. A műsorvezető, Czifra Szilvia vendégeivel felkeresi azokat az emblematikus helyszíneket, ahol Petőfi Sándor költővé érésének motívumai és dokumentumai találhatók.

Haraszti Gábor

Boros Katalin az idegenforgalom fellendülését is várja a műsortól

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Az Országjáró műsorban hétről hétre bebarangolják hazánk különleges helyeit, bemutatják egy-egy vidék jellegzetességeit, megkóstolják az adott tájegység különleges ételeit, italait. Olyan emberekkel beszélgetnek, akik kitűnnek környezetükből, szívesen tesznek lakóhelyükért, közösségükért, apró, de gyakran nem hétköznapi tetteikkel dolgoznak a vidék életben maradásáért. Olyan élettel teli közösségeket mutatnak be, amelyeknek tevékenysége jó példa lehet az ország bármely pontján élőknek. A Petőfi 200 emlékév tiszteletére hétvégén kultúrtörténeti barangolásra várják a hallgatókat Pápán. A műsor összeállításában a Pápai Platán Nonprofit Kft. munkatársai a város jelentős személyiségeit, kulturális csoportjait, érdekes helyszíneit ajánlották a szerkesztők figyelmébe.

– Nagyon örülünk, hogy a rádió legnépszerűbb műsora 2019 után újra Pápára látogat – mondta Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője. – A nap folyamán szeretnénk megmutatni városunk kulturális, szellemi, épített és természetes értékeit, emellett kiemelt figyelmet kapnak a városban található Petőfi-emlékhelyek, így a Református Gyűjtemények kezelésében márciusban nyíló új Petőfi-kiállítás, a megújuló Petőfi-ház és a város több pontján található, Petőfihez kapcsolódó emlékhelyek. Számunkra az is nagyon fontos, hogy minden hallgató megtudhatja, hogy Pápa adta Petőfit az országnak, hiszen ez a nyughatatlan fiatalember Petrovicsként érkezett és Petőfiként hagyta el a várost.

Boros Katalin hozzátette, bízik benne, hogy a műsor hatására a későbbiekben sokan fognak ellátogatni Pápára, és a látogatókból idővel visszatérő vendégek lesznek. Érdekes emberek, értékálló alkotások, Pápa kincsei: szombaton 10 órától a Kossuth Rádióban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában