A légúti fertőzések időszakát éljük

2023.02.17. 13:00

Több az influenzás beteg

Közel 7500 Veszprém vármegyei lakos fordult orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel múlt héten, derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által közzétett adatokból.

Marton Attila

Forrás: pixabay.com

A betegek száma mintegy két százalékkal csökkent az előző héthez képest. Az influenzaszerű megbetegedések aránya ugyanakkor növekedett Veszprém vármegyében: mintegy 1550 betegnél állapítottak meg a betegségcsoportra jellemző tüneteket, ami húszszázalékos növekedést jelent az előző heti adathoz képest. 

Országosan 264 ezer beteg kereste fel orvosát légúti betegséggel február 6. és 12. között, és közülük nagyjából minden hatodik páciensnél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést.  A légúti fertőzéssel érintett betegek több mint fele 14 év alatti volt. Közölték azt is, az NNK Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába érkezett légúti minták több mint 37 százalékában influenzát, 14 százalékában RSV fertőzést, négy százalékában koronavírus-fertőzést mutattak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában