Egyház

2023.03.26. 20:31

Élő passiójáték virágvasárnap

A Veszprémi Főegyházmegye szervezésében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával április 2-án, virágvasárnap első alkalommal hagyományteremtő szándékkal élő passiójátékot mutatnak be Veszprémben, a Séd patak völgyében.

Napló

A passiójáték kiemelt célja, hogy újjáélessze és megerősítse Veszprém városában a szabadtéri passiójáték hagyományát. Az előadás a kivételes szépségű Margit romoktól, a Szent Katalin sétányon és a Patak téren át halad a Benedek-hegyre. A különlegesen szép helyszín felkínálja a lehetőséget, hogy az evangéliumi események élővé és személyessé váljanak, egyben lehetőséget teremt arra, hogy mindannyiunk szeme láttára elevenedjenek meg Jézus Krisztus utolsó földi napjai.

A Kiss György által rendezett, mintegy hatvan, korhű jelmezbe bújt önkéntes szereplőt felvonultató szenvedéstörténet a jeruzsálemi bevonulástól kezdve a keresztre feszítésig jeleníti meg az evangéliumi történéseket a résztvevők szeme előtt. Az evangéliumokból mindenki által jól ismert szöveg sorai, történései a jelenlévők között kelnek életre. Az önkéntes szereplők lelkes részvétele mellett számos támogató segítette munkájával, szakértelmével az esemény létrejöttét.
A passiójáték virágvasárnap 15 órakor kezdődik Veszprémben, a Margit-romoknál. A szervezők mindenkit várnak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában