Az állatvédelem állt fókuszban

2023.03.29. 14:23

Nagy lépés az állatvédelemben: együttműködési megállapodás a polgárőrséggel

Együttműködési megállapodást írt alá az állatok védelméért Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos, Vetter Szilvia, a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány kuratórium elnöke és Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke Dunakeszin március 29-én.

Kovács Erika

Az eseményen az állatvédelem állt fókuszban: a polgárőr egyesületek számára átadták a kuvaszkölyköket, hogy a közeljövőben szolgálatba állva segítsék a polgárőrök munkáját. 

A jeles napon az említett alapítvány és az OPSZ stratégiai partnerségi megállapodást kötött, amit az összefogásból adódó előnyök, lehetőségek céltudatosabb érvényesítése, az állatvédelem és bűnmegelőzés kapcsolatának elmélyítése, az állatvédelmi ismeretterjesztés javítása, valamint a felelős állattartás népszerűsítése hívott életre. Közös céljuk, hogy a környezetet és az állatok védelmét érintő tevékenységet a polgárőr egyesületek is hatékonyan tudják ellátni. További célkitűzésük olyan országos kampányok, projektek kidolgozása, lebonyolítása, amelyek az állatvédelmet szolgálják. 

A megállapodás szerint az említett alapítvány például oktatási anyagokat készít, oktatási programot biztosít a polgárőr szervezetek számára, valamint koordinálja a polgárőr egyesületek és állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek közötti együttműködést. Az OPSZ az általa szervezett továbbképzési programokon kiemelt figyelmet fordít az állatok védelmének népszerűsítésére, és külön figyelmet szentel a felelős állattartásra a lakosság körében, javaslatot tesz a bűnmegelőzést, bűnfelderítést érintő fejlesztésekre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában