Fontos esemény az egyesület életében

2023.03.10. 19:00

Nőnapot ünnepeltek a pápai nyugdíjasok

Nőnapot tartott a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete. A vármegye egyik legnagyobb civil szervezetének életében különösen fontos ez az esemény, melyre idén is több mint félezren jöttek el.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A rendezvény iránt akkora az érdeklődés, hogy 2015 óta a városi sportcsarnokban tartják meg az ünnepséget. A mostani alkalmon Baán Éva, az egyesület elnöke üdvözölte a szépkorúakat, majd Csukárdi Tibor és Demeter Ferenc szavalatát hallgathatták meg az érdeklődők, akiknek az egyesület férfi tagjai és Bóka Kristóf énekkel kedveskedett. Az alkalomra elfogadta a meghívást Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester is, a városvezető örömét fejezte ki, hogy a sok nehézség ellenére ilyen sokan eljöttek.

- Minden asszony magában hordozza teljes életpályáját - emelte ki Áldozó Tamás. - Amikor rájuk nézünk, látjuk őket fiatalnak, érettnek és olyan tapasztalatokkal felvértezettnek, amit az évek során felhalmoztak. Nekünk példaként és tanításként is szükségünk van rájuk. Azt kívánom, hogy ebből minél többet át tudjanak adni a fiatalabbaknak. Mindannyiuknak sok boldogságot, nagyon sok egészséget, erőt, kitartást kívánok – mondta Áldozó Tamás, aki megerősítette, hogy az önkormányzat az eddigiekhez hasonlóan a jövőben is támogatni fogja az egyesületet.

Baán Éva elnök elmondta, az egyesületnek jelenleg több mint 600 tagja van.

- Úgy gondolom, mindenki számára nagyon fontos ez a közösség, tagjaink többsége hölgy. Évek óta megtartjuk a nőnapot, amire nagy örömömre idén is sokan jöttek el, és jó hangulatban, közösen tölthettünk el egy vidám délutánt. Meglátásom szerint tagságunk létszáma idén még tovább fog nőni, sok tervünk van, igyekszünk kirándulásokat, közösségi programokat szervezni.

Az egyesület vezetője hozzátette, a működési feltételeik javítása érdekében több pályázaton is el fognak indulni. A rendezvény végén az egyesület hölgy tagjainak virággal kedveskedtek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában