Biciklivel Veszprémből Gyulafirátótra

2023.03.02. 17:30

Nyáron forgalomba helyezhetik az új kerékpárutat

Ütemterv szerint halad a megyeszékhelyet Kádártán át Gyulafirátóttal összekötő kerékpárút építése.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, a kerékpárút építése 2022 második felében indult. Az öt kilométer hosszú szakasz a Kádárta déli, Veszprém felőli oldalán található körforgalmától indul és a Gyulafirátót északi részén kezdődő erdei kerékpárútig tart majd.

– A beruházás ütemterv szerint halad: májusban kezdődik a legfeljebb harminc napig tartó műszaki átadás-átvételi eljárás, majd ennek lezárása után indíthatjuk el a forgalomba helyezési eljárást, amelynek ügyintézési határideje legfeljebb 60 nap. A forgalomba helyezés ezután történik – fogalmazott kérdésünkre Durmics Zsuzsanna, az önkormányzat Városfejlesztési Irodájának vezetője. 

Hozzátette, az ötezer méteres nyomvonalból 1792 méteres szakaszon készül önálló kerékpárút, míg 176 méter hosszan elválasztott közös gyalog- és kerékpárút épül. Önkormányzati út készül 116 méteren, 590 méteres szakaszon mezőgazdasági út épül, és 2358 méteren meglévő útszakaszra festenek fel kerékpársávot. A kerékpárút mellett három pihenőhelyet is kialakítanak. 

A nyomvonal Kádártára érve előbb északkeleti, majd a 82-es út felé északnyugati irányban halad. A bicikliút a Séd patak közelében éri el a 82-es utat, majd az alatt átvezetve, az út nyugati oldalán haladva jut el Gyulafirátótra, ahol a Posta és Kálvária utcák érintésével tér vissza a 82-es úthoz. Az irodavezető elmondta, jelenleg a gyulafirátóti szakasz kivitelezését végzik a szakemberek: a honvédségi átjáró feletti híd építése és az ehhez kapcsolódó munkálatok folynak. A kerékpárút többi szakaszán már csak a befejező munkákat kell elvégeznie a kivitelezőnek. 

A fejlesztés pályázati támogatásból és önkormányzati forrásból valósul meg, a kivitelezés összege nettó 789,6 millió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában