Velünk élő Petőfi

2023.03.17. 21:00

Petőfi-kiállítás gyermekrajzokból

Idén ünnepeljük az egyik legjelentősebb és nemzetközileg is legismertebb magyar költő, Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulóját. Ebből az alkalomból hirdetett rajzpályázatot a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ ügyes kezű óvodások és általános iskolások számára.

Szijártó János

A Velünk élő Petőfi című rajzversenyre beadott gyermekrajzokból nyitottak kiállítást a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ aulájában a napokban

Fotó: Szijártó János

A felhívás nyomán sok szép alkotás érkezett be a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium által támogatott rajzpályázatra. A március 15-ei ünnepségen kihirdették a Velünk élő Petőfi című rajzverseny díjazottjait, a gyerekek beadott rajzaiból pedig kiállítást nyitottak a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ aulájában.

Az óvodás korcsoportban Csulics-Nagy Diána alkotása lett az első, a második helyezést Vass Norina, a harmadikat Müller Levente érte el. Az alsó tagozatos korcsoport legjobb rajzát Borbás Kata készítette, Freili Nóra a második, Hertelendy Abigél Éva a harmadik helyen végzett. A felső tagozatos korcsoportban Ábel Botond Bendegúz munkája kapta az első díjat, Németh Bence Zsolt alkotása a második, Partos Levente rajza a harmadik helyet érdemelte ki.

A zsűri különdíjakat is átadott, így Baráth Bianka, Sidó Dorka, Léránt Dorka és Borbély Anna is fogadhatta Navracsics Tibor miniszter, országgyűlési képviselő és Végh László sümegi polgármester gratulációját a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ színpadán.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában