Helyi közélet

2023.03.16. 14:00

Ünnepi megemlékezés emlékműavatással

A pesti forradalom 175. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség március 14-én kezdődött.

Olvasónk

A Szabadság téren avatták fel a 48-as emlékművet

Forrás: DVTV/Kovács Zsolt

A helyi általános iskola 4. A és 8. A osztályának tanulói irodalmi műsorral idézték fel március idusának főbb eseményeit Nyárs Hajnalka tanítónő betanításában. Ünnepi beszédet Majer Gábor intézményvezető mondott. Este a közönség Petőfi Sándor a Helység kalapácsa című színművét láthatta. 

Az ünnepi műsorban a gyerekeké volt a főszerep
Forrás: DVTV/Kovács Zsolt

A március 15-én 10 órakor kezdődő műsorban ismét a gyerekeké volt a főszerep. Ferenczi Gábor ünnepi beszédében többek között Táncsics Mihály egykori devecseri tanító (1820-as évek eleje), politikai fogoly érdemeit méltatta, s szólt arról, hogy napjainkban mit jelent a szabadság. Ezután a Szabadság téren avatták fel a 48-as emlékművet, melyet Nagy Nándor Richárd atya áldott meg. A kopjafát az önkormányzat, a Meggyeserdő Honvéd Nyugdíjas Klub és az Őszi fény Nyugdíjas Klub koszorúzta meg. Mindkét helyszínen közreműködött Baráth Szilvia narrátor és az Ifjúsági Fúvós zenekar. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában