Helyi közélet

2023.03.16. 14:00

Ünnepi megemlékezés emlékműavatással

A pesti forradalom 175. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség március 14-én kezdődött.

Olvasónk

A Szabadság téren avatták fel a 48-as emlékművet

Forrás: DVTV/Kovács Zsolt

A helyi általános iskola 4. A és 8. A osztályának tanulói irodalmi műsorral idézték fel március idusának főbb eseményeit Nyárs Hajnalka tanítónő betanításában. Ünnepi beszédet Majer Gábor intézményvezető mondott. Este a közönség Petőfi Sándor a Helység kalapácsa című színművét láthatta. 

Az ünnepi műsorban a gyerekeké volt a főszerep
Forrás: DVTV/Kovács Zsolt

A március 15-én 10 órakor kezdődő műsorban ismét a gyerekeké volt a főszerep. Ferenczi Gábor ünnepi beszédében többek között Táncsics Mihály egykori devecseri tanító (1820-as évek eleje), politikai fogoly érdemeit méltatta, s szólt arról, hogy napjainkban mit jelent a szabadság. Ezután a Szabadság téren avatták fel a 48-as emlékművet, melyet Nagy Nándor Richárd atya áldott meg. A kopjafát az önkormányzat, a Meggyeserdő Honvéd Nyugdíjas Klub és az Őszi fény Nyugdíjas Klub koszorúzta meg. Mindkét helyszínen közreműködött Baráth Szilvia narrátor és az Ifjúsági Fúvós zenekar. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában