58 millió forint

2023.04.23. 15:29

Utat és kommunális eszközparkot avattak Magyargencsen

Több mint 58 millió forintból új útszakasszal és kommunális eszközökkel gazdagodott Magyargencs. A település sikeres pályázatoknak köszönhetően tudta megvalósítani a fontos fejlesztéseket, melyek a lakosságnak jó szolgálatot tesznek.

Haraszti Gábor

Egy 50 lóerős, fülkés traktorral is gazdagodott a település Fotó: önkormányzat

 

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő adta át a magyargencsiek birtokába azt a 3258 négyzetméternyi belterületi útszakaszt, amit a 2022-es évi Magyar falu program pályázat segítségével tudott felújítani a település. Az Ady és a Rákóczi utcában megvalósult beruházás során új aszfaltburkolatot és szegélyt alakítottak ki, a beruházás összértéke több mint 43 millió forint. Ezenfelül kommunális eszközök beszerzésére közel 15 millió forintot nyert a település, amiből egy 50 lóerős traktort, egy billenős pótkocsit, egy ágdarálót és egy fűnyíró adaptert vásárolt az önkormányzat. A beruházás gyorsabbá, gazdaságosabbá teszi a településen a karbantartási munkák végzését, a kezelőszemélyzetnek is kiváló, kényelmesebb, komfortosabb, és nem utolsósorban biztonságos munkakörülményeket biztosít.

A rendezvényen az országgyűlési képviselő azt mondta, a kistelepülések életében a fejlesztések szemmel láthatóak és jelentősek.

– A kormány elkötelezett a kistelepülések felzárkóztatásában. A Magyar falu programot gyakorlatilag a települések írták, hiszen folyamatosan egyeztettek a településvezetőkkel, felmérve, hogy mire van szükség leginkább. Kiemelten fontos volt, hogy az előre finanszírozott beruházások gyorsan, hatékonyan tudjanak megvalósulni, és olyan beruházások jöjjenek létre, amelyek a lakosság széles körét szolgálják – emelte ki a képviselő. 

A rendezvényen Boros Tamás polgármester megköszönte Kovács Zoltán országgyűlési képviselő segítségét, amelyet a program során nyújtott a beruházáshoz. A polgármester kifejtette, az utóbbi öt év legsikeresebb programjainak egyike a Magyar falu program, mellyel a települések visszakapták önbecsülésüket. A pályázati kiírásokban maximálisan figyelembe vették a községek érdekeit, azok benyújtása minden eddiginél egyszerűbb és gyorsabb volt.

A szalagátvágás után a Magyargencsi Dalkör énekelt a hazáról, szülőföldről és az ahhoz való kötődésről, zárásként az általános iskola tanulói – Béni Hanna Boglárka, Hári Szabolcs és Hári Marcell – szavalták el Háriné Nagy Veronika ez alkalomra írt versét. Az átadó után az országgyűlési képviselő a testülettel egyeztetett a település ügyeiről, és sok sikert kívánt a további munkákhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában