Kápolnáról kápolnára

2023.04.28. 13:00

Zarándokút a Szent György-hegyen

A Szent György-hegyi napok üde színfoltja volt a szerdai zarándokút, amelyen a résztvevők Marton József hegyközségi elnök vezetésével, Beke Zsolt atya kíséretében végigjárták a Szent György-hegyi kápolnákat.

Szijártó János

A Szent György-hegyi kápolnákat járták végig a zarándokút résztvevői a Szent György-hegyi napok szerdai programjában

Fotó: Szijártó János

A szépszámú, lelkes csoportot elsőként a raposkai Szent Antal-kápolnához invitálták a szervezők, ahol Marton József röviden ismertette az épület történetét, Beke Zsolt atya pedig közös imádságra invitált mindenkit. Mint mondta, a lélek táplálása mellett a test táplálása is fontos, ezért a házigazdák önzetlen segítsége folytán finom borral, vízzel, üdítőitallal, illetve pogácsával, zsíros kenyérrel, köményes kiflivel kínálták a résztvevőket a zarándokút minden állomásán.

A Szent György-hegyi kápolnákat járták végig a zarándokút résztvevői a Szent György-hegyi napok szerdai programjában
Fotó: Szijártó János

A raposkai Szent Antal-kápolna után a Tapolcához tartozó Szent Donát-kápolna következett, majd a Kisapátihoz közeli diskai Szent Antal-kápolna, az 1245-ben épült Szent Kereszt-kápolna és végül a hegymagasi Lengyel-kápolna. Menet közben a csoport tagjai láthatták a sajnos már omladozó Emmaus-kápolnát is. A mintegy 10 kilométer hosszú zarándokút testi és lelki feltöltődést adott mindenkinek, aki ezt a délutánt erre a remek programra szánta. Ráadásul a csodálatos panoráma, a környező tanúhegyek és a Balaton látványa maradandó, semmi mással össze nem hasonlítható élményt nyújtott a társaságnak a tiszta, többnyire napos időben. Meg kell említeni Sólyom Károlyt és feleségét Marikát, aki a hosszú, fáradságos út közepette – két kápolna közötti szakaszon – saját pincéjüknél látták vendégül a résztvevőket. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában