Lelkiismeretesen elvégezték a munkát

2023.05.05. 17:30

A ballagó diákok osztályfőnökeit köszöntötték Pápán

Iskolaigazgatók, intézményvezetők, kollégiumigazgatók jelenlétében Áldozó Tamás polgármester a Városházán köszöntötte a középfokú oktatási intézményekből ballagó diákok osztályfőnökeit, pedagógusait. A pápai városi ballagáson közel ötszázan búcsúznak a diákévektől.

Haraszti Gábor

Áldozó Tamás polgármester, Nagy Krisztina jegyző és Unger Tamás alpolgármester a köszöntőn

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Az ünnepségen Mágocsi Barbara, a Türr István Gimnázium és Kollégium 12. évfolyamos diákja Tóth Sarolta Búcsú az iskolától című versét szavalta el, majd Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott a pedagógusoknak az elvégzett munkáért.

– Sok évvel ezelőtt azért találtuk ki ezt az eseményt, hogy a gyerekeket három-négy-öt éven keresztül segítő és a ballagásig elkísérő tanárokra kicsit több figyelem jusson – mondta a polgármester. – A város nevében nagyon köszönjük, hogy egy újabb generációt indítanak el karrierjükben, életpályájukon. A pedagógusok és a diákok között mindig különleges emberi kapcsolat van, mely az első osztályfőnöki órától a felnőtté válás pillanatáig tart. Büszkék lehetnek arra, hogy túlzás nélkül, az egész világ tele van az önök tanítványaival, hiszen hála istennek sokan Pápán maradnak, de sokan vannak olyanok is, akik az itt megszerzett tudást továbbfejlesztve messzire kerülnek városunktól. Szeretném megköszönni, hogy a település szolgálatában, Pápáért lelkiismeretesen elvégezték a munkát, kívánom, hogy a szombati nap olyan legyen, amilyet a ballagás minden érintettje megérdemel – mondta Áldozó Tamás, aki ehhez kapcsolódóan reményét fejezte ki, hogy az időjárás kegyes lesz a ballagókhoz.

A pezsgős koccintás után Horváth Lili Boróka és Nagy Anna Luca, a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai Francois Devienne Három fuvoladuó című zeneművét adták elő. Az ünnepség kötetlen beszélgetéssel zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában