Játszóudvart avattak

2023.05.12. 19:38

Az ország jövőjét a gyermekek jelentik

A kormánynak, illetve a Magyar Református Egyház országos óvodaprogramjának és az egyházkerület elöljáróinak köszönhetően, 62,5 millió forintos támogatással korszerű, biztonságos, tágas játszóudvart építettek Balatonfőkajáron az óvodánál, amit ünnepélyes körülmények között május 12-én adtak át. 

Forró Zsolt polgármester, Dusicza Ferenc, református lelkész, Kálmán Dániel lelkész, Máhrné Imrei Mária intézményvezető és Bezzeg Tibor kivitelező

Fotó: Kovács Erika

– A kormány kiemelten támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást és nevelést. A jövőt a gyermekek jelentik, vélekedett Kontrát Károly. Az országgyűlési képviselő méltatta a korszerű óvodát, mert, mint mondta, nem mindegy, milyen körülmények között élnek, nevelkednek a gyerekek.  Kiemelte az együttműködés, a közös akarat, a jó szándék, a tisztesség, az egyetértés, az összefogás, a békesség és a szeretet jelentőségét, melyek a legfőbb értékek.   

Kontrát Károly
Fotó: Kovács Erika

Az eseményt, a közösséget, a családokat, a gyermekeket külön méltatta Steinbach József püspök, Dusicza Ferenc lelkész, Forró Zsolt polgármester, Farkas Gergely, a Református Egyházkerület elnökségi tanácsosa, Kálmán Dániel lelkész és Németh Noémi, az óvoda vezetője is. A falu vezetője köszönettel szólt Kontrát Károly képviselő segítségéről. 

Fotó: Kovács Erika

Máhrné Imrei Mária, az Aranyalma Református Általános Iskola, Óvoda és Mini Bölcsőde vezetője elmondta, az óvodába 52, a bölcsibe hét gyerek jár. Álmai között szerepelt az iskola elavult épületeinek korszerűsítése, az óvoda bővítése, a játszóudvar felújítása, minibölcsőde létrehozása, melyek megvalósultak. – Nagyszerű, örömteli esemény az intézmény és Balatonfőkajár életében, hogy megújult az óvoda, mert a legjobb befektetés gyermekeink jövőjét érinti. A gyermekkor nagy részét óvodai, iskolai közösségben éljük. Életünk legmeghatározóbb alapjait ezekben a közösségekben kapjuk, és amikor felnövünk, ezt adjuk át gyerekeinknek. A mi felelősségünk, így szülőké, nagyszülőké, pedagógusoké, lelkészeké, dajkáké az, hogy a gyermek milyen úton fog majd járni, milyen döntéseket hoz. A mi felelősségünk az, hogy mit tekint majd a gyermek értéknek, mit értéktelennek – fogalmazott az intézményvezető. 

Bezzeg Tibor kivitelező aláhúzta, a tágas játszóudvarra egyebek mellett sokféle fejlesztőjátékot tettek, parkosítottak, a terület korszerű borítást kapott. Az ünnepségen szép műsort adtak az apróságok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában