Jubileumi bajnokság

2023.05.08. 10:00

Balaton, nyár, szerelem: divat minden, csak tudjuk viselni!

Csaknem háromszázötvenen vettek részt a szépészeti szakma 65. magyar jubileumi bajnokságán Balatonfüreden, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban szombaton és vasárnap. A rendezvényt Hajas László mesterfodrász vezetésével a Magyar Fodrász-Kozmetikus-Körmös Egyesület szervezte.

Kovács Erika

Fotó: Benkő Péter

 

– Óriási öröm számunkra, hogy visszatérhettünk a lenyűgöző szépségű Balatonfüredre, ahol a 70-es és 80-as években is szerveztük a magyar bajnokságot, amit terveink szerint a későbbiekben nemzetközi szinten rendezünk meg – közölte Hajas László. A mesterfodrász méltatta a kiváló együttműködést Bóka István polgármesterrel, aki ismét kilátogatott a rendezvényre. Azt mondta, manapság minden divat, lényeg, hogy tudjuk viselni és harmóniában álljon az egyéniségünkkel. A trendeket jellemzően a világsztárok alakítják, legyen szó hajviseletről, sminkről, körömdivatról. Napjainkban nagy divat például a laza hullámos haj, de az elegáns, illetve lazán feltűzött konty is. 

A bajnokságot több kategóriában írták ki, versenyezhettek kezdők, haladók és profik, akik a frizurákat is többféle módon készítették el. Volt egyebek mellett szalon- és átmenetes hajvágás, hosszú és rövid hajból divatos utcai frizura szárítása, kreatív frizura, kontykészítés. A kozmetikusok például a Balaton, nyár, szerelem ihlette, gyönyörű sminket vittek fel a modellek arcára. Ezenkívül készítettek menyasszonyi sminket, a körmösök géllakkot tettek fel, illetve klasszikus francia körömépítést végeztek körömágy-hosszabbítással, porcelánból. A versenyzők mesteri módon dolgoztak, sok esetben már műalkotásnak is beillő frizurák, sminkek és gyönyörű körmök kerültek ki a kezeik közül. Több esetben meglepő színekkel, illetve kontrasztokkal rukkoltak ki, melyek remek harmóniában álltak egymással, így például a fekete hajban a zöld szín nagy sikert aratott. 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában