Lóczy Lajos Gimnázium

2023.05.07. 17:30

Ballagás ragyogó balatoni környezetben

Összesen kilencven végzős diák búcsúzott el Balatonfüreden a Lóczy Lajos Gimnáziumtól a ballagási ünnepségen szombaton a Kisfaludy Színpadnál, ahol Duna Katalin intézményvezető mondott köszöntőt.

Kovács Erika

Fotó: Benkő Péter

 

Szép hagyomány Balatonfüreden, hogy Balatonfüred Város Fúvószenekara kíséretében elsétálnak a végzősök a gimnáziumtól a partközeli Kisfaludy Színpadhoz, ahol idén is ragyogó környezeten rendezték meg a ballagási ünnepséget. Duna Katalin köszöntőjében emlékezett Horváth Balázs egykor belügyminiszterre, aki szintén az iskola tanulója volt. Az intézményvezető búcsúzott a diákoktól, majd köszönettel szólt a pedagógusok munkájáról, valamint a szülők, nagyszülők támogatásáról. – Rengeteget változtatok a gimnáziumi évek alatt. Emlékeztek még arra a kis nyolcadikosra, aki remegő lábbal lépte át a gimnázium küszöbét? Mintha ma lett volna. A kilencedikes igyekezett beilleszkedni, a tizedikes letette az első nyelvvizsgáit, a tizenegyedikes az előrehozott érettségit, a tizenkettedikes pedig februárban megjelölte az egyetemeket, ahol folytatni szeretné a tanulást. Micsoda út volt ez! – fogalmazott az igazgató, majd az ünnepi gondolatok után jutalmakat, elismeréseket adott át. Az egykori miniszter emlékére alapított díjat, illetve a vele járó herendi porcelánt Rauch Szilárd 12. b. osztályos tanulónak adományozta a gimnázium tantestülete, amelyet kimagasló tanulmányi eredménye és kiváló közösségi munkája miatt vehetett át. Végig kitűnő tanulmányi eredményért Lóczy-plakettet kapott Kovács Eszter és Szabó Márk 12. a osztályos diák. 

 

A ballagás alkalmából felkötötték a szalagot a fiatalok az iskola zászlajára, majd egy-egy diák búcsúzott a végzősök és az alsóbb osztályok képviseletében. A ballagás megható és szép eseménye volt, amikor a végzősök, köszönetük jeléül, virágot adtak át szüleiknek. Az ünnepségen a gimnázium diákjai színvonalas műsorral ajándékozták meg a jelenlévőket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában