Dínom-dánom

2023.05.07. 20:00

Bedugult Nagyvázsony az állatvásár miatt – Videó

Vármegyehatáron túlra szóló állatvásárt rendeztek vasárnap Nagyvázsonyban. A sokadalomba malacárus, baromfis, galambos, nyulas, díszmadaras és lóárus csakúgy érkezett, mint kézműves, körhintás, édességes, lacipecsenyés, vagy éppen vattacukros és verklis kitelepülő.

Juhász-Léhi IStván

Fotó: Nagy Lajos

 

Hatalmas tömeg fogadta a nagyvázsonyi állatvásárba érkezőket, árusokat és érdeklődőket egyaránt. A helyi polgárőrök és önkéntesek igyekeztek minden tőlük telhetőt megtenni azért, hogy zökkenőmentes legyen például a parkolás, ám ennyi vendégre – és autóra – talán ők maguk sem számítottak.

– Óriási a tömeg, gyakorlatilag a vásártól a falu közepéig ér a kocsisor – mondta a veolnak Fábry Szabolcs, Nagyvázsony polgármestere. – Nagyon sok állatos jött el, és érzésem szerint érkeztek olyanok is, akik csak azért jöttek, hogy megnézzék: érdemes-e ide a jövő hónapba eljönni. 

A település vezetője szerint elég csak körbenézni vagy megtekinteni az itt készült videókat, fotókat, a képek önmagukért beszélnek.

 

– A nagy érdeklődés azt is jelenti, hogy mennyire szereti a magyar ember a jószágot és a hagyományos dolgokat, mint például az állatvásárt, és persze az ehhez köthető összes hangulati elemet: a lacipecsenyét, a cigányzenét, a verklit – fogalmazott Fábry Szabolcs, aki ezúton is arra buzdított: akinek van eladó állata, hozza el Nagyvázsonyba minden hónap első vasárnapján. 

Miközben a városi és a falusi ember közben egyaránt fürkészte a ketrecekben a malacot, fürjet és lovat, és a cipők még nedvesek voltak hajnali harmattól, senkit nem zavart a trágyaszaggal keveredő vattacukorillat. Ahogy Fábry Szabolcs mondta búcsúzóul: – Ezért találtuk ki az egészet!

Leközelebb június 4-én csodálkozhatunk rá minderre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában