Pápa

2023.05.02. 12:00

Diákokkal, őszintén a Szabad órán

Címkék#Pápa

Új programot szervezett diákok számára a Jókai Mór Művelődési Központ. A Szabad óra elnevezésű programsorozat első foglalkozását a chat-románcoktól az offline kapcsolatokig címmel hirdették meg.

Haraszti Gábor

Őszintén beszélgettek a diákokkal Fotó: JMK

 

A Fellner udvarban vezetett programon Csikós Borbála coach, tanár és Mágocsi Barbara végzős diák segítségével az ismerkedés témakörét járták körbe a résztvevők, interaktív és nem kevésbé szókimondó, provokatív módon. Csapatfeladatokkal és szituációs játékokkal vonták be a diákokat a beszélgetésbe, de néhány perc után a hely hangulata és a közösség azonnal oldotta a gátlásokat, a fiatalok bátran kifejezték véleményüket, gondolataikat, tapasztalataikat a témával kapcsolatban.

Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakember elmondta, a JMK új programsorozatának első alkalma nagy sikerrel zárult, a fiatalok nyitottak a folytatásra. A következő alkalommal – május 18-án 16 órakor – a két témavezető az emberi kapcsolatok sokszínűségét járja körül beszélgetésben, a családi kötelékektől a szerelmeken át a barátságokig A szervezők hosszú távra szeretnék megnyerni a fiatalok érdeklődését, ugyanis az európai uniós pályázatból megújult helyiséget kifejezetten a diákok számára alakították ki. A közművelődési szakemberek nagy álma, hogy a meghirdetett programokon túl, folyamatos nyitvatartás mellett egy, a diákok saját képére és ízlésére formált klubot működtessenek a belvárosban. Addig azonban még sok a teendő, de ötletekből és tervekből nincs hiány: a beszélgetéssorozat a legkülönfélébb témákban folytatódik, már kiírták a hely névadó pályázatát, de lehet majd jelentkezni a terem dekorálására is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában