A honvédelem napja

2023.05.23. 14:00

Ernszt András Pápa város katonája

Május 21. a magyar honvédelem napja, amelyet a Magyar Honvédség alakulatai és katonai szervezetei is megünnepeltek. Az MH 47. Bázisrepülőtéren is ünnepi állománygyűlést tartottak, ahol első ízben, hagyományteremtő szándékkal átadták a Pápa város katonája kitüntető címet, melyet Ernszt András zászlós vehetett át.

Haraszti Gábor

Magasy Zsolt ezredes, bázisparancsnok, Áldozó Tamás polgármester, Ernszt András zászlós és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az ünnepségen

Forrás: MH 47. Bázisrepülőtér

A rendezvényen Pelsőci Miklós őrnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér Kommunikációs Főnökség főnöke mondott ünnepi beszédet. Mint mondta, az 1848-ban létrehozott honvédség a kezdetektől fogva a haza iránti hű odaadást, bátorságot, elszántságot jelképezi.

- A honvédelem napi megemlékezéssel tisztelgünk azok előtt, akik az otthont és a szülőföldet a legnehezebb helyzetekben is dicső haditettekkel védték. A katona a társadalom egyik legfontosabb tagja, aki - amikor arra szükség van - oltalmazza, védi és segíti honfitársait – fogalmazott az őrnagy.

Az eseményen hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal, szakmai ajánlás figyelembevételével nyújtotta át Pápa város polgármestere, Áldozó Tamás A város katonája kitüntető címet, melyet Ernszt András, az MH 47. Bázisrepülőtér, művelettámogató zászlóalj, repülőtér-üzembentartó és -karbantartó század vezénylőzászlósa vehetett át.

- Azt remélem, hogy ennek a címnek is olyan rangja lesz mint az Év pápai rendőrének és az Év pápai tűzoltójának. Bízom benne, hogy a sok-sok kiváló teljesítmény közül mindig meg fogjuk találni azt, aki méltó erre a címre – mondta a városvezető.

A jeles nap alkalmából Magasy Zsolt ezredes, bázisparancsnok is elismeréseket adott át. A 2022. évi MH Pápa Bázisrepülőtér katonája címet Nemes Edit százados, Nagy Ádám főtörzsőrmester, Gulyás Gábor tizedes és Tibold József honvédelmi alkalmazott vehette át. A magyar honvédelem napja alkalmából Pelsőci Miklós őrnagynak a honvédelmi miniszter a szolgálati érdemjel bronz fokozatát adományozta. Az ünnep a Négy Arc Színház operett-musical társulatának zenés és prózai műsorával ért véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában