Adomány

2023.05.21. 20:00

Németországból érkezett defibrillátor a zirci kórházba

A németországi Traunsteinben élők már többször juttattak adományt Zircre, bútorokat, tűzoltófelszereléseket is, ezúttal pedig egy automata defibrillátort küldtek a Zirci Erzsébet Kórház és Rendelőintézetnek, ahol korábban csak egy régi típusú újraélesztő készülék állt rendelkezésre.

Kelemen Gábor

Nagy Márta főorvosnak és Vermes Tamás kórházi főigazgatónak Müller Anikó alapítványi elnök és Hédl Evelin, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke adta át az életmentő készüléket

Fotó: Kelemen Gábor

A jótékony segítség során együttműködött Nagy Mártával, a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosával Hédl Evelin, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Müller Anikó, a Zirci Erzsébet Kórház Alapítvány elnöke. Az elmúlt évben egyébként az alapítvány csaknem egymillió forintos támogatást nyújtott az egészségügyi intézménynek. Vermes Tamás főigazgató megköszönve az ajándékot hangsúlyozta, különösen a mostani helyzetben fontos számukra minden támogatás, amit civilektől kapnak. Hozzátette azt is, hogy a kórház működését kell elsődlegesen biztosítaniuk, ezért felértékelődik az eszközbeszerzés terén nyújtott segítség. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában