Ballagás

2023.05.07. 11:32

Sikeresek voltak a búcsúzó diákok Ajkán

Megállták a helyüket a tanulásban és a sportban is az érettségire vagy szakmai vizsgára készülők.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati Laszlo

 

Az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége igazgatója, Németh Sándor a szombaton tartott ballagáson ünnepi köszöntőjében hosszasan sorolta az eredményeket, amelyekből látszott, hogy a sportban, a közismereti és szakmai tanulmányi versenyeken számos eredményt értek el a végzősök ebben a tanévben is. A közúti, légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai tanulmányi verseny országos döntőjében Alapi Dániel a 19. helyen végzett. 

A most ballagó diákok még szakgimnáziumban kezdték tanulmányaikat, de aztán technikum lett az iskolából. Ők még négy plusz egy évet töltenek a Bánkiban, persze csak akkor, ha nem elégedtek meg a középszintű szakmai érettségivel, és még egy évet töltenek szakmai ismereteik bővítésével. Jövőre csak a gimnáziumi osztályok ballagnak, a technikumban tanulók csak az ötödik év végén. A szakmát tanulók remélik, megállják a helyüket a munka világában. 

– Köszönjük a szülőknek, hogy ránk bízták gyermekeiket, és az itt töltött évek alatt partnerek voltak – szólt az igazgató. – Köszönöm kollégáimnak hogy minden nehézség és akadály ellenére kiváló munkát végeztek. Nem is vártunk mást. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában