Kúsztak, másztak

2023.05.30. 07:00

Versenyeztek a Szent-Györgyi kadétjai

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően ismét a legidősebb rendészosztály nyerte a kadétnap versenyét.

Tisler Anna

A tósoki erdőben jelkulcsmegfejtésben, kúszásos feladatban, lövészetben, önvédelemben, mocsaras területről kijutásban bizonyították tudásukat és ügyességüket a fiatalok

Fotó: Gyarmati László

A 11. B osztályosokból álló Hotel és Charlie szakasz végzett az élen megosztott első helyezettként. A harmadik a 10. B Echo szakasza lett. A  Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium az elsők között csatlakozott a honvédkadét-programhoz, amely hamar népszerű lett a diákok körében. A rendészosztályok a kadétprogramban is részt vesznek, de más szakmacsoportban tanuló diákok is választhatják azt fakultáció keretében. 

Május 26-án a  Nomádia szabadidőközpontban és a tósoki erdőben nyolc állomáson elvégzett feladatok pontszáma alapján dőlt el a sorrend a szakaszok között. Az első feladat helyszíne a Nomádiában a tó környéke volt. Itt egészségügyi ismereteikről kellett számot adniuk. A szakasz egyik része hordágyon mentett sebesültet, vagyis a tavat kellett időre körbefutniuk, a többiek táblagépen tesztet töltöttek ki. Az állomáson Ferenczi Péter honvédkadét-oktató értékelte a feladatot, aki kérdésünkre elmondta, hogy a tanév folyamán több programot szerveznek számukra a tantermi oktatáson kívül. Jártak többek között a szentendrei laktanya nyílt napján is. 

A tósoki erdőben jelkulcsmegfejtésben, kúszásos feladatban, lövészetben, önvédelemben, mocsaras területről kijutásban bizonyították tudásukat és ügyességüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában