Fejlesztések

2023.06.23. 19:00

Attasélátogatás Pápán

A Budapesti Katonai Attasétestület 23 tagja tett látogatást a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren. A küldöttek betekintést nyertek az alakulat felépítésébe, feladat- és hatáskörébe, valamint megismerték főbb technikai eszközeit.

Haraszti Gábor

A küldöttek több feladatkört is megismertek

Forrás: honvedelem.hu

A honvedelem.hu beszámolója szerint a Bázisrepülőtéren Magasy Zsolt ezredes, parancsnok ismertette a bázis feladatrendszerét, majd a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) részéről Peder Söderström ezredes, a szervezet parancsnoka tájékoztatta a Budapesti Katonai Attasétestület tagjait az alakulat felépítéséről, feladatrendszeréről és képességéről. A NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda feladatait Neil Terrill helyettes programmenedzser mutatta be, a C-17-es repülőgép képességeiről és a Boeing-csoport feladatrendszeréről pedig Mark Hayes, a Boeing bázismenedzsere tartott előadást.

Számos fejlesztést megnéztek a vendégek
Forrás: honvedelem.hu

Az előadások után az attasék bázislátogatás keretében megismerhették az utasbeléptetés során alkalmazott biztonsági intézkedéseket, majd megtekinthették a C-17-es repülőgép pilótafülkéjét és rakterét. A bejárás további részében testközelből ismerkedhettek az alakulat tűzoltó járműveivel, valamint a speciális, külön a repülőterekre fejlesztett Rosenbauer Panther típusút tűzoltóautók oltási képességeivel. A bejárás a repülésirányító toronyban ért véget, ahol betekinthettek a légiforgalmi irányítók munkájába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában