Jogosultság hiányában

2023.06.16. 18:30

Bizonyos hulladéktípusokat nem vesznek át a Cseri lerakóban jövő héttől

Megszünteti egyes hulladékok átvételét június 22., csütörtöktől a Cseri Hulladéklerakóban a VKSZ Zrt., tájékoztatott a szolgáltató.

Marton Attila

A változás hátterében az áll, hogy júliustól a gumiabroncs, a fahulladék, a biológiailag lebomló hulladék és a lomhulladék gyűjtését és átvételét kizárólag a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., és annak szerződött intézményi szolgáltatója végezheti. 

Mivel a VKSZ Zrt. nem szerződött intézményi szolgáltatója a MOHU-nak, így július 1-től a felsorolt hulladékok átvételére nem lesz jogosult a társaság, technikai és zárási feladatok miatt azonban már június 22-től megszűnik a fenti hulladéktípusok átvétele. Hozzátették, június 30-ig a hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkező átvevő partnernek lehet a hulladékokat átadni, míg a zöldhulladék a balatonfüredi komposztálóba szállítható be. Júliustól az ilyen jellegű hulladékokkal kapcsolatban a gazdálkodó szervezetek a MOHU Partner Portálon tudnak eljárni. 

A lakosság számára továbbra is rendelkezésre áll a Kistó utcai hulladékudvar. Megjegyezték, az építési-bontási hulladékok átvétele július 1-jét követően is zavartalanul folytatódik a Cseri hulladéklerakó telephelyen, és ehhez a hulladéktípushoz továbbra is rendelhető konténeres szállítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában