Olvasónktól

2023.06.24. 17:50

Együtt lenni mindig jó

A Civil Fórum Padragkútért Egyesület a tavaszi hónapokban több sikeres családi programot is szervezett a településrész lakosai számára. 

Roller- és bicikliversenyt is szerveztek a kisgyermekeknek Fotó: olvasó

Április 1-jén húsvétváró rendezvényre hívta egyesületünk a családokat. A gyermekek kézműves-foglalkozásokon vehettek részt. Nagyanyáink módszerével, zöld levelek segítségével díszítettük (batikoltuk), majd harisnyába kötve, hagymahéjjal festettük meg a húsvéti tojásokat. Tojásfát is díszítettünk, de volt tojásvadászat, nyusziteke, sőt, mi több, élő nyuszikat és tyúkocskákat is simogathattak a gyerekek. A bátrabbak locsolóverseket mondtak, és az biztos, hogy a kislányok sem hervadnak el idén, mert meglocsolták őket vízzel a fiúk. 
Május 1-jén májusfát állítottunk a Borbála parkban, majd annak rendje-módja szerint május végén ki is táncoltuk. Évről évre nagy siker a május utolsó hétvégéjén megszervezett gyermeknapunk. Idén is jobbnál jobb programokkal vártuk a gyermekeket a Padragkúti Művelődési Házba. 
Egyesületünk fiatalabb tagjai, Szentmiklósiné Czibere Csilla és Tóth Alexandra ez alkalommal is sok meglepetéssel: ügyességi játékokkal, roller- és bicikliversennyel, kézműves-foglalkozásokkal, aszfaltrajzversennyel, kincsvadászattal várta a kicsiket. De természetesen volt most is légvár és cukorágyú. Lehetőségük volt a gyerekeknek lovagolni, (mű)tehenet fejni vagy akár igazi nagy traktor vezetőülésébe beszállni. Rendezvényünkön rövid látogatást tett Navracsics Tibor miniszter is.
Szeretnénk, ha ezek a közösséget összetartó, hagyományokat őrző népszokások nem merülnének feledésbe. Egyesületünk ezeket a rendezvényeket minden évben megszervezi, s nagyon sokan eljönnek rájuk még a környező településekről is. Mert együtt lenni mindig jó, sok rég nem látott ismerőssel, baráttal találkozhat és beszélgethet az ember ezeken a közösségi összejöveteleken.
Szabóné Preininger Csilla 
Ajka-Padragkút

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában