Nemzeti parkok

2023.06.10. 15:00

Lengyelország Veszprém belvárosában

Lengyel Nemzeti Parkok címmel nyílt fotókiállítás Veszprémben, a Megyeház téren június 7-én. A talán szokatlan, de annál jobb helyen elhelyezett képek bemutatják valamennyi lengyel nemzeti parkot, szám szerint mind a 24-et.

Benkő Péter

A belvárosban járva akaratlanul is szembetűnnek és fotózhatók a fotók

Fotó: Benkő Péter/Napló

A rendhagyó helyszínen rendezett megnyitón Porga Gyula polgármester kettős öröméről számolt be. Egyrészt, mint mondta, jó dolog viszonozni a Varsóban láthatott, Veszprémet, a Bakonyt és a Balatont fotókon bemutató tárlatot, másrészt pedig a lengyel testvérvárosunkkal, Tarnów-val fennálló szoros kapcsolatot is erősíti a kulturális program. A magyarok külföldi utazásuk kapcsán nem feltétlenül Lengyelországot veszik számításba célpontként, holott az ország páratlan természeti kincseket rejt, 24 nemzeti parkkal büszkélkedik. A Színházkert kerítésén most mindegyiket egy-egy fotó és leírás segítségével ismerhetjük meg.

Porga Gyula és Kövesdi Hanna a megnyitón
Fotó: Benkő Péter/Napló

Az eseményen Kövesdi Hanna, a Veszprémi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke úgy fogalmazott, ennél jobb helyszínt nem találhattak volna a kiállításnak, hiszen a helyiek és turisták miatt is forgalmas hely, a nemrég átadott beruházások szomszédsága ideális helyet ad arra, hogy minél többen megismerjék Lengyelországot – és ez is a cél.

A fotótárlat szeptember elejéig lesz látogatható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában